Skip to main content

4 semne care arata ca ai nevoie de un nou web design

Nu mai ai vizitatori si conversii pe site-ul tau? Este posibil sa ai nevoie de un nou web design. Iti prezentam 4 semne care iti arata asta.

semne-design-nou

Un web design pentru un site functional nu se face de pe o zi pe alta. Acesta necesita o planificare atenta si riguroasa pentru a face ca site-ul sa functioneze corect.

Internetul este intr-o continua schimbare. Utilizatori folosesc diverse device-uri pentru a accesa informatia.

Pentru a putea ghida utilizatorii prin site-ul tau si pentru ca acestia sa aiba o cat mai buna experienta in accesibilitate trebuie sa actualizezi si sa adaptezi continuu site-ul.

In plus de asta, algoritmii Google se schimba constant - uzabilitatea site-ului afecteaza pozitionarea in cautarile Google.

Majoritatea nu-si dau seama ca site-ul lor ar putea sa aiba nevoie de o revizie generala si implicit de un nou web design. Din fericire, exista cateva semne care iti sugereaza ca site-ul tau are nevoie de o schimbare.

Iata mai jos cateva semne care arata ca site-ul tau are nevoie de un design nou:

1. Incarcare lenta a paginilor

Google penalizeaza site-urile care au o incarcare lenta a paginilor. Algoritmul lor va afisa intotdeauna cat mai sus paginile cu o incarcare rapida fata de cele cu incarcare lenta. Pe langa faptul ca viteza mare de incarcare a paginii este o buna practica SEO, ea ajuta la o mai buna experienta a utilizatorului. Acesta va putea sa navigheze prin site foarte usor, paginile incarcandu-se rapid fara timpi morti.

Poti verifica viteza de incarcare a paginilor din site-ul tau cu PageSpeed Insights tool. Asta nu inseamna ca trebuie sa refaci site-ul. Este posibil sa faci mici modificari pentru a corecta asta.

semne-design-nou-page-speed

Unealta de la Google este buna, dar exista o mare problema…nu masoara viteza reala de incarcare a site-ului.

PageSpeed Insights tool analizeaza doar codul site-ului tau.

Din fericire exista o unealta care te va ajuta sa masori cat mai exact - gtmetrix.com. Gtmetrix va arata date despre modul în care pagina se incarca efectiv la accesarea de catre utilizatorii din viața reala. Acestea sunt mult mai exacte.

2. Rata mare de respingere (Hight Bounce Rate)

Google Analytics arata mai mult decat modul in care utilizatori navigheaza prin site-ul tau. El arata, de asemenea, daca trebuie sau nu sa optimizezi web design-ul site-ului tau.

Elementul important din raportul de analiza este “Rata de respingere” (“Bounce Rate”). In imaginea alaturata puteti vedea unde se gaseste el in Google Analytics.

semne-design-nou-bounce-rate

“Rata de Respingere” arata rata la care utilizatori parasesc site-ul fara sa interactioneze in vreun fel cu acesta. O rata de respingere ridicata este un semn rau pentru website.

Iata cateva motive care pot duce la o rata de respingere ridicata:

Erori tehnice

Search Console este o unealta de la Google foarte utila in descoperirea erorilor din site si implicit a paginilor 404 sau 500.

semne-design-nou-search-console

 

O experienta slaba a utilizatorului (UX)

Orice element din pagina care impiedica navigarea cu usurinta intre paginile site-ului afecteaza serios experienta utilizatorului in site.

EX: O avalansa de popup-uri pe paginile website-ului care te impiedica sa gasesti continutul care te intereseaza.

Vi s-a intamplat sa accesati din Facebook un articol, iar cand ati ajuns la pagina respectiva sa nu puteti vizualiza continutul pana nu dati Like la pagina? Acesta este un motiv pentru care utilizatori parasesc pagina.

Asigurati-va ca harta site-ului este coerenta si asigura un flux confortabil pentru utilizatori.

3. Design invechit

Va mai amintiti website-urile din anii ‘90? Cu butoane blink-blink, cu background imagine repetitiva, culori stridente si foarte multe elemnte grafice?

Sunt unele astfel de site-uri care inca functioneaza, cum ar fi http://www.enterweb.org/.

semne-design-nou-old-site

Dar sincer…cui ii plac?

Oricum, prima impresie pe care o lasa un astfel de website este de neprofesionalism. Cine nu are grija de imaginea website-ului sau nu are grija de business-ul sau. Nu numai ca pierzi credibilitatea cu web design-ul site-ului, ci pierzi si utilizatorii (implicit viitori potentiali clienti).

4. Website Mobile Friendly

Poate stii ca majoritatea utilizatorilor folosesc telefonul pentru a accesa internetul. Sunt peste 60% cei care prefera telefonul mobil.

Asigura-te ca paginile sunt adaptate pentru mobil. Verifica daca butoanele se pot accesa de pe un dispozitiv mobil.

Google are o unealta foarte buna unde poti verifica daca site-ul tau se incarca bine pe dispozitive mobile. Uneala iti arata viteza de incarcare a paginii.

semne-design-nou-mobile-check

Deasemenea, ai optiunea de a descarca un raport complet cu propuneri de rezolvare a problemelor ce pot afecta viteza de incarcare pe dispozitive mobile.

Concluzii

Gandeste-te la site-ul tau ca la o caramida din afacerea ta. Incearca sa-l actualizezi periodic.

Astfel poti salva foarte mult timp si bani.

Sunt sanse foarte mari sa nu stii ca site-ul tau are nevoie de un nou web design. Semnele sunt chiar in fata ta!

Arunca o privire in Google Analytics si Search Console - sunt probleme ce trebuiesc rezolvate?

Rezolva-le!

Verifica viteza de incarcare a site-ului - trebuie sa corectezi sau sa imbunatatesti elemente din site?

Corecteaza si imbunatateste!

Adapteaza-te schimbarilor si alege sa ai un website mobile-friendly.

Alege sa investesti mai putin acum decat mai mult mai tarziu!